KID’S CLUSTER i el Packaging Cluster celebren una jornada sobre packaging kids sostenible
KID’S CLUSTER i el Packaging Cluster celebren una jornada interclúster per a donar resposta als principals reptes en packaging sostenible de les organitzacions del sector infantil i familiar.
El 25 de maig va tenir lloc la jornada interclúster kids/packaging, coordinada per KID’S CLUSTER i el Packaging Cluster, amb la col·laboració de Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona.
L’objectiu de la jornada, acollida per Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i que va comptar amb la participació de més de 20 empreses d’ambdós clústers, era conèixer i treballar els reptes als quals s’enfronten les organintzacions del sector infantil i familiar en l’àmbit del packaging, com ara la nova llei del plàstic que va entrar en vigor a finals del 2022, per aportar alternatives sostenibles per a la indústria de l’envàs i l’embalatge.
La sessió la va obrir la directora de KID’S CLUSTER, Anna López, presentant la jornada i donant a conèixer els socis d’ambdós clústers participants a través d’una dinàmica de grup. La sessió va prosseguir amb la presentació de la facultat Elisava, el seu grup de recerca, Elisava Research, i projectes d’innovació del packaging infantil, de la mà de Marta González i Anna del Corral Investigadores Seniors de la Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona. Per part del Packaging Cluster, Mercè Gorina Pradas, Sustainability Manager de l’entitat va exposar les noves tendències de packaging 2023 i les bones pràctiques aplicades al sector kids. Tot seguit es van compartir els reptes de les organitzacions membres de KID’S CLUSTER i les línies de finançament existents per finançar projectes que donin resposta a les necessites detectades de la mà de l’Anna López, directora de KID’S CLUSTER.
Durant la sessió de treball al voltant dels reptes plantejats entre les empreses del sector kids i packaging, van sorgir diversos temes de debat com possibles solucions per minimitzar l’impacte mediambiental, així com la utilització de materials renovables i reciclables en lloc dels plàstics d’un sol ús, fomentar l’eco-disseny per potenciar l’economia circular, i la gestió de residus, que promou la reducció, reutilització i el reciclatge com a estratègies clau per impulsar la sostenibilitat del packaging.
La sessió va ser tot un èxit, ja que es varen generar sinèrgies entre els socis d’ambdós clústers que poden derivar en futures col·laboracions per promoure un packaging més sostenible al sector infantil i familiar. Jovi, Educa Borras, Sentinel, Staedtler, Lekkid, Magicbox, Cinesa, Kids&Us, Jumbo Diset, Top Toys, Agència de Residus de Catalunya, Dribia, Inèdit. Lucid, Eurecat, Capsa, Alzamora, Inkapalet, Lecta, Grafopack, Ds Smith i Pacto Zero.
Els clústers actuen com a eix i com a entorn de col·laboració per facilitar la cooperació entre empreses, centres d’investigació, legisladors i altres institucions que promouen la sostenibilitat i proveeixen a les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats.