20220512_NdP_banner

Sessions per compartir coneixements sobre models de negoci sostenibles i sobre comunicació i sostenibilitat, dins l’Alpha Planet, el nou projecte de sostenibilitat i valor compartit de KID’S CLUSTER

  • Diverses empreses participants parlen sobre com treballar el model de negoci d’impacte
  • Comparteixen la forma com comuniquen la implementació de la sostenibilitat en els seus models de negoci.

Barcelona, 12 de maig de 2022

Aquest 2022, KID’S CLUSTER inicia una nova etapa en el lideratge de la transformació sostenible de les organitzacions amb el projecte Alpha Planet. Un projecte de KID’S CLUSTER impulsat amb el suport d’ACCIÓ i la col·laboració de Roots 4 Sustainability, l’agència d’impacte social i fundadora del moviment BCorp a Espanya.

El projecte  té com a objectiu acompanyar les empreses i organitzacions del sector infantil i familiar a liderar la transició cap a models de negoci més sostenibles. Ser competitius ja no només passa per generar valor econòmic per als accionistes. Avui dia la competitivitat va lligada a la capacitat de generar impacte positiu per a tots els nostres agents d’interès, des dels proveïdors fins als usuaris finals, passant pels treballadors, l’administració i la opinió pública.

Les sessions de divulgació d’aquest projecte han tingut com a eix tractor impulsar la competitivitat de les organitzacions del sector infantil i familiar, ajudant-les a identificar i implementar estratègies per generar valor compartit i impacte social i mediambiental positiu a través de conèixer casos pràctics amb la participació d’empreses líders en la transformació i amb estratègies de negoci sostenible.

Alguns dels temes tractats al llarg de la divulgació del projecte han estat sobre com treballar la sostenibilitat des de diferents àrees de negoci tant a nivell intern com a extern de les organitzacions. Hem vist com d’una banda tenir menys impacte negatiu en el medi ambient a través de la nostra cartera de productes i serveis, l’operativa i logística de l’empresa, la cadena de valor, com desenvolupar accions que tinguin un impacte positiu en la comunitat on operem i com comunicar-les amb impacte.

Hem pogut veure la part més social i inclusiva de les organitzacions amb les intervencions de La Casa de Carlota & Friends, agència de marketing i comunicació enfocada a construir marques competitives a partir de propòsits més humans, socials i transformadors. Ens va explicar el seu model de negoci que promou la inclusivitat a través de la introducció de talent de persones amb autisme i síndrome de Down. “Se trata de descubrir la capacidad de las personas, no su discapacidad. Las organizaciones tenemos diferentes necesidades, y cualquier tipo de persona nos puede venir a cubrir esa necesidad.” Declara José Maria Batalla, Responsable creatiu i soci fundador.

Per altra banda, la coneguda marca de gelats nord americana Ben & Jerry’s ens ha mostrat la seva cara més compromesa amb la responsabilitat social i mediambiental. Eleonor Barradas Country Business Leader a Espanya, definia la marca com a “una empresa activista que vende helados”. Un activisme social que arriba a la creació d’equips interns enfocats en treballar directament amb ONGs i detectar moviments socials rellevants i alineats amb els valors de marca.

També hem treballat les estratègies comunicatives de ROSAPARKS, la primera consultora creativa centrada en el Brand Purpose i el Marketing d’Impacte; Freshly Cosmetics, empresa nativa digital i sostenible de productes cosmètics naturals; i Grupo Consorcio, una empresa de conserves del mar d’alta qualitat que ha fet el canvi a un model de compromís social i mediambiental. El seu discurs s’ha centrat en com comunicar l’aposta per la sostenibilitat: els representants d’aquestes empreses han coincidit en que la transparència, la coherència i l’honestedat són els pilars bàsics. També ha servit per oferir a les altres empreses assistents una guia de bones pràctiques i referències en el relat comunicatiu sobre sostenibilitat.