imatge zoom sessió eduxarxa

KID’S CLUSTER i Eduxarxa organitzen una sessió per identificar el potencial educatiu de les empreses del sector infantil i familia

  • Més de 30 professionals del sector van participar al taller virtual impartit per Eduxarxa, la cooperativa especialitzada en projectes educatius innovadors
  • Els objectius de la sessió eren identificar els aspectes educatius dels productes i serveis de les organitzacions del clúster, així com descobrir les eines per dissenyar projectes educatius transformadors i aprendre com comunicar-los per acostar-los a la comunitat educativa

Barcelona, 20 de desembre de 2021

Més de 30 empreses i entitats del sector infantil i familiar van participar el passat divendres en una sessió formativa que els va ajudar a identificar el potencial educatiu dels seus productes i serveis. La trobada també va servir per oferir als participants pautes per apropar-se a la comunitat educativa i a les escoles, per introduir algunes estratègies i metodologies per al disseny de projectes educatius, i per promoure col·laboracions entre els socis i sòcies del clúster per idear i desenvolupar projectes d’innovació educativa i cercar línies de finançament.

La sessió va ser liderada per Eduxarxa, una cooperativa especialitzada en educació que aposta per projectes educatius transformadors. El seu equip destaca per proposar una fórmula de treball que combina la pedagogia, la creativitat, la tecnologia i les xarxes de treball cooperatives en el disseny i implementació de projectes educatius.

Durant la sessió, l’equip d’Eduxarxa va plantejar que qualsevol empresa o organització del sector pot identificar, en els seus productes i serveis, la vessant educativa. La base es troba en ser conscients dels valors que transmetem amb les nostres marques, potenciar-los, evidenciar-los i explicar-los. Durant la primera part de la sessió els participants van posar en pràctica les metodologies proposades per les formadores i van treballar amb l’eina col·laborativa Miro per trobar i compartir la seva vessant educativa.

Tot seguit, Eduxarxa va compartir la seva metodologia per construir experiències educatives. “Una experiència educativa és multidimensional: comptem amb la dimensió comunicativa, on hem de definir clarament receptors, context, codis i missatges; comptem amb la dimensió pedagògica, que és el nucli de la nostra proposta i on ens hem de plantejar quina és la petjada que volem deixar; i finalment comptem amb la dimensió experiencial, on ens hem de plantejar el com: metodologia, format, eines i motivacions”, explicava Estela González, cofundadora de la cooperativa Eduxarxa i especialitzada en conceptualització i direcció de programes educatius. L’equip d’Eduxarxa va compartir els aspectes clau de cadascuna d’aquestes dimensions i les organitzacions participants van començar a aterrar les seves propostes per construir una experiència educativa en base als seus productes. Per últim, també es van presentar diversos casos d’èxit de projectes com Misión ALBA, Viu un llibre o Aula Activa, entre d’altres.

Per tancar la sessió, els participants van fer una pluja d’idees sobre tendències educatives i projectes innovadors que servissin d’inspiració per a impulsar potencials projectes col·laboratius entre els socis.