Petjada digital del target infantil i familiar a través de l’estudi indèdit de KID’S CLUSTER
- KID’S CLUSTER presenta i aprofundeix en l’estudi inèdit sobre la petjada digital del target sector infantil i familiar, elaborat per Epsilon Technologies, que té per objectiu identificar oportunitats estratègiques de contingut digital per a incrementar la notorietat, la consideració i les oportunitats de negoci de les empreses del sector.
- L’estudi ha analitzat les 100 marques referents del sector kids & families, entre elles Abacus, Caprabo, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Edebé, PortAventura World, Devir, English Summer i Imagin.
- Educa Borras, referents del sector de la joguina, i JOVI, referents en material per al foment i desenvolupament de l’educació artística, han participat en el workshop web, la primera sessió estratègica de l’any de KIDS LUSTER, compartint com les tendències i estratègies en comunicació digital suposen reptes i noves oportunitats per a les seves respectives marques.
El passat dijous 26 de gener vam dur a terme la primera sessió estratègica a per a membres del clúster del 2023 de la mà d’Epsilon Technologies, consultora especialista en xarxes socials enfocada al comportament de consumidors i marques. Un workshop web sobre la petjada digital del target infantil i familiar, i sobre les tendències i estratègies en comunicació digital més rellevant per a les empreses per aquest any. Una sessió transversal sobre l’estratègia de comunicació digital de les empreses del sector infantil i familiar.
En la primera, vam descobrir les 23 tendències en comunicació més rellevants per al 2023, detectades per Epsilon Technologies, on destaquem: l’aposta per als continguts en format vertical, la importància de conversar i interactuar amb el consumidor, potenciar els cobrandings, crear continguts autèntics i creïbles, contemplar estratègies de comunicació en el metavers i no perdre de vista BeReal. Vam finalitzar el primer bloc compartint dubtes i inquietuds de les empreses participants sobre la seva estratègia de comunicació digital.
Segons Sergi Garcia, Chief Strategy Officer d’Epsilon Technologies, ponent de la sessió, sobre la importància en invertir en xarxes socials “ofereixen un retorn de la inversió (ROI) 1,7 vegades més gran que el de la televisió”. Una dada molt alineada amb l’estratègia de comunicació digital de les empreses participants a la sessió, que van respondre una enquesta prèvia sobre la seva inversió en comunicació digital.
En la segona part de la sessió, vam aprofundir en l’estudi sobre la petjada digital del target infantil i familiar de KID’S CLUSTER elaborat per Epsilon Technologies i presentant en primícia durant el KID’S INNOVATION FEST 2022, en el workshop sobre xarxes socials i comunicació digital. L’estudi es va elaborar a través de la anàlisis de 100 marques referents del sector kids & families, com Abacus, Caprabo, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Edebé, PortAventura World, Devir, English Summer i Imagin.
L’estudi permet identificar els comportaments de consum, oportunitats, tendències i sentiments del target, amb l’objectiu d’identificar oportunitats estratègiques de contingut digital per a incrementar la notorietat, la consideració i les oportunitats de negoci de les organitzacions (estudi exclusiu per a socis de KID’S CLSUTER, per a més informació sobre l’estudi, contacta’ns).
Per a l’elaboració de l’estudi, es van monitoritzar els següents 5 ecosistemes:
- Web traffic
- Search
- Social Media
- Social listening
- Prescriptors
Durant el workshop web i, a través dels resultats de l’estudi, vam identificar estratègies per a enfortir el vincle de les marques amb els seus clients, vam detectar els territoris de comunicació que millor funcionen, vam analitzar el web traffic de les 100 marques referents del sector i vam analitzar el sentiment de les seves publicacions a les xarxes socials, incidint en la importància de treballar la gestió de crisis també a les xarxes socials. També, vam identificar casos de Best Practices en comunicació digital de marques del sector, i la importància de d’analitzar la nostra pròpia petjada digital i la de la nostra competència directa.
Destaquem les següents reptes compartits per part de les marques participants al workshop web:
- Com connectar a través de les xarxes socials amb el nostre target (infants de 0 a 12 anys), quan no estan presents a les xarxes socials?
- És evident que TikTok és tendència, quin és el risc d’invertir en aquesta plataforma quan hi ha països que l’estan penalitzant per incompliments legals? Hem de deixar d’invertir en altres com, per exemple, Instagram?
- Col·laborar amb influencers té molts avantatges per a connectar amb la nostra audiència i perquè actuïn com a prescriptors dels nostres productes o serveis, però moltes vegades la reputació de la nostra marca va lligada a ells/es. Com gestionar la nostra reputació en moments de crisi quan un/a influencer amb qui treballem té un comportament percebut per l’audiència com a negatiu.
Queda palès la importància d’invertir en l’estratègia en comunicació digital en les organitzacions i com de necessari és l’actualització constant en tendències per a estar al dia i poder connectar amb el nostre target. També, és de vital importància analitzar constantment la nostra activitat en l’àmbit digital per saber si hem d’adaptar la nostra estratègia, així com l’activitat de la nostra competència: què estan fent? Com s’estan comportant? Quines són les seves bones pràctiques? I les seves àrees de millora?