Els socis de KID’S CLUSTER celebren l’Assemblea General en el desè aniversari de l’entitat

  • Durant la trobada s’ha aprovat la renovació parcial de la Junta Directiva i a incorporació de 17 nous associats 
  • La reunió ha servit per repassar els 10 anys de trajectòria de l’entitat i per reflexionar sobre el marc estratègic d’actuació dels propers anys 

Barcelona, 2 de juliol de 2020 

Les empreses i organitzacions associades a KID’S CLUSTER han participat avui de manera remota a l’Assemblea General de l’entitat. En el seu 10è aniversari, l’associació d’empreses del sector infantil i familiar ha aprofitat per repassar la seva trajectòria des de l’any 2010, moment en què unes quantes organitzacions del sector van sumar esforços per treballar juntes i impulsar la creació del clúster juntament amb ACCIÓ – Generalitat de Catalunya, fins avui. 

Si bé és cert que aquesta Assemblea ha tingut lloc en un marc global complex, s’han pogut presentar les 17 noves incorporacions que hi ha hagut des de la darrera Assemblea: Sentinel, Future Genius, Somnins, Pack Màgic, ExpoNadó, ESteam Education, Alimmenta, Micumacu, Serhs Food, PortAventura World, Hoot!, FANOC, Lloret Turisme, Lalaloom, Kunde, Casal dels Infants i The Onion Inside son les organitzacions a qui la resta d’associats han pogut conèixer i donar la benvinguda avui. 

Aquesta Assemblea també ha servit per aprovar per unanimitat la renovació parcial de la Junta Directiva. Imma Marín, en representació de Marinva, renova en el càrrec de presidenta; Jaume Pérez, de l’Hospital Sant Joan de Déu, entoma el càrrec de vicepresident; Josie Pujadas, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, assumeix el càrrec de Secretària; i Xavier Roselló de Staedtler Iberia, el de Tresorer. Com a vocals, la nova Junta Directiva de KID’S CLUSTER compta amb Mònica Nadal, de la Fundació Jaume Bofill, Íñigo Pradera, de La Salle, Mayte Expósito, d’Imago, Raimon Bagó, de Serhs Food, Joana Rycroft, de Cinesa, Àlex Pérez, d’Abacus, Iván Olivé d’Edebé, i Anna Canela, d’Imagin. 

Durant la trobada s’han presentat els projectes col·laboratius impulsats en el darrer any i els dos grans projectes d’enguany: el KID’S Living Lab i el projecte de Valor Compartit, impulsat amb el suport d’ACCIÓ i Roots for Sustainability. També s’ha parlat de la presència internacional de les organitzacions del clúster i dels mercats d’interès, de l’evolució dels ajuts públics rebuts per al desenvolupament de projectes i del creixement en nombre d’associats. Hi ha hagut també ocasió de repassar les mesures i accions preses per recolzar les organitzacions sòcies en el seu esforç per fer front a la crisi de la COVID19. 

Finalment, els socis han pogut participar en una dinàmica per reflexionar sobre el futur de KID’S CLUSTER a curtmig i llarg termini, establint el marc estratègic en el qual l’associació s’ha de moure en els propers anys. Els socis han decidit, entre altres coses, que en els propers 6 mesos l’activitat del clúster s’ha de centrar en l’impuls de projectes col·laboratius, la gestió de grups de treball i la realització de webinars; han posat de manifest que els països més atractius en aquests moments per explorar sinèrgies són els europeus, especialment França, Alemanya i Itàlia; i han proposat que empreses com Nestlé, Danone o Amazon haurien de formar part de l’ecosistema de KID’S CLUSTER. 

En resum, les organitzacions membres han pogut, avui més que mai, observar que KID’S CLUSTER segueix apostant per l’impuls de la innovació i el reforç de la competitivitatamb un ecosistema cada cop més gran i plural.