STEMtrunk

STEMtrunk és un exemple òptim de com està canviant el model de negoci orientat al sector infantil. Aquesta companyia ofereix un servei de lloguer de joguines educatives. Per 39 dòlars al mes, els usuaris d’aquesta plataforma poden disposar de la joguina que vulguin el temps que vulguin. Només l’han de seleccionar per Internet i una empresa de transport la porta a casa i la vindrà a recollir i a substituir per una altra quan el nen o la nena se n’hagi cansat.

Aquesta no és la primera experiència de lloguer de joguines, però sí que té algunes particularitats: la primera és que tot el catàleg de productes disponibles està basat en criteris STEM, és a dir, estan orientats a fomentar el coneixement i les vocacions tecnològiques i científiques. I les joguines estan també supervisades i aprovades per un equip pedagògic. Per altra banda, el seu estoc de producte també s’utilitza en classes extraescolars en alguns centres dels Estats Units, allargant encara més el seu cicle de vida.

Finalment, STEMtrunk també va néixer d’una forma molt pròpia del segle XXI, com són les plataformes de crowdfunding. En aquest cas va ser a través de la web Indiegogo, on van rebre el suport necessari de 102 persones, famílies i escoles per tirar endavant el projecte.