Pix:Mini, la motxilla lluminosa

Margaret Rimek és una jove emprenedora ucraïnesa que ha inventat un producte amb gran sortida comercial. Es tracta d’una motxilla per anar a l’escola però que el seu frontal és una pantalla amb 256 punts LEDS, de manera que cada dia el nen o nena pot mostrar un dibuix o missatge diferent. El contingut que mostra la pantalla es dissenya des d’una aplicació per a dispositius mòbils i es connecta per Bluetooth. Aquesta app també permet compartir les creacions amb altres usuaris.

Pix:Mini té altres característiques sorprenents: la pantalla és flexible, està fabricada amb material impermeable i compta amb un disseny ergonòmic per garantir que no malmet l’esquena de l’usuari. A més, el sistema ofereix alta visibilitat quan hi ha poca llum, cosa que la fa ideal pels nens i nenes que es desplacen en patinet o bicicleta.

Aquest projecte s’ha pogut crear gràcies a la plataforma de crowdfunding Kickstarter, on ha recollit més de 34.000€ dels 13.000 que s’havien fixat com a objectiu inicial. El producte sortirà a la venda per internet en qüestió de setmanes i tindrà un preu proper als 120 euros.