KID’S INNOVATION DAY(S) aposta per la transformació del sector infantil i familiar en la seva tercera edició

Com s’hauran de transformar les empreses que s’adrecen als infants, adolescents i famílies? Quines oportunitats obre el nou escenari? Quins projectes innovadors i quines tendències estan configurant els canvis en el sector? Les empreses i organitzacions a nivell estatal vinculades al mercat infantil estan convocades a reflexionar conjuntament sobre els reptes de futur durant el KID’S INNOVATION DAY(S), la trobada anual de referència del sector i que enguany se celebrarà virtualment durant tres dies: 24, 25 i 26 de novembre.

 Barcelona / 10 de novembre de 2020

En un moment de canvis, el repte és la transformació. Aquest és el punt de partida del KIDS INNOVATION DAY(S) 2020, l’esdeveniment empresarial de referència del sector infantil i familiar que enguany celebra la seva tercera edició. L’objectiu de la trobada d’aquest any és reflexionar conjuntament i analitzar l’escenari actual per detectar les oportunitats de transformació que s’obren al sector. En un moment en què el 88% de les empreses del sector considera prioritària i urgent la digitalització dels seus models de negoci[1], un moment en què a Espanya més del 17% de joves abandonen l’educació al finalitzar l’etapa obligatòria (la xifra més alta de la Unió Europea)[2], i en un moment en què el temps d’ús de les xarxes socials entre els infants espanyols ha incrementat en un 170% respecte els inicis de 2019[3], les empreses adreçades a la infància tenen una cita imprescindible per transformar el futur del sector.

Per fer-ho, KID’S CLUSTER ha organitzat més de 10 sessions virtuals repartides entre els dies 24, 25 i 26 de novembre. Als matins tindran lloc tres sessions obertes a totes les empreses i organitzacions del sector. El primer dia estarà dedicat a  la transformació de les empreses: Ainhoa ​​Fornós, especialista en gestió del canvi i innovació organitzacional, i Josie Pujadas, responsable de Diversificació de Negoci a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, conversaran sobre el canvi de mindset dins de les organitzacions i debatran sobre la transició cap a models de negoci digitals. El segon dia, Pepe Menéndez, especialista en lideratge, innovació educativa i gestió del canvi, discutirà amb Mayte Expósito, directora de Màrqueting de l’agència Imago, sobre processos de transformació profunda en l’ecosistema educatiu i sobre el paper que tindrà l’empresa a l’escola del segle XXI. El darrer dia, parlem amb Ona Puig, amb 12 anys d’experiència com a nativa digital, i Esther Hierro, directora de Marinva, sobre com els nous hàbits dels infants i les famílies en el món digital han canviat la seva relació amb les marques. Les sessions obertes acabaran cada dia amb una pitch session de projectes innovadors: d’una forma ràpida i impactant es donaran a conèixer les propostes més disruptives que proposen les organitzacions del sector orientades a millorar la vida dels infants i el seu entorn.

Les sessions de tarda seran exclusives per a socis de KID’S CLUSTER i tenen l’objectiu de revolucionar el networking. Cinc empreses associades al clúster com son Cinesa, Marinva, The Modern Kids and Family, Alimmenta i The Onion Inside lideraran cinc trobades on els socis de KID’S CLUSTER tindran l’oportunitat d’aprendre, col·laborar, jugar i competir entre elles. Aquest format pretén crear nous vincles i establir relacions de confiança que seran la base per a cercar noves oportunitats de col·laboració en el marc del clúster.

Es pot consultar el programa de l’acte, conèixer als ponents i fer les inscripcions a www.kidsinnovationday.com.

Una trobada estratègica

Més de 200 professionals del sector van assistir a les edicions de 2018 i 2019. En el seu tercer any, KID’S CLUSTER transforma l’esdeveniment adaptant el format i programa a les necessitats i reptes de moment sense renunciar al caràcter dinàmic, participatiu i transversal que el caracteritza. Així doncs, per a l’edició 2020 s’ha dissenyat un programa gratuït de tres dies amb sessions breus per facilitar l’assistència, i en formats virtuals per garantir la seguretat de tots els participants.

Anna López, directora de KID’S CLUSTER, encoratja a totes les empreses del sector a “participar activament de l’esdeveniment i a reflexionar conjuntament en aquest procés de d’innovació i cerca d’oportunitats en un moment de canvi global i constant”. Segons Anna López, “la intel·ligència col·lectiva, la suma de visions i la detecció de tendències són essencials per adaptar els models de negoci al nou escenari i a les noves necessitats d’infants i famílies”. La directora del clúster ha assegurat que aquesta edició combina “un programa transversal i amb visió transformadora amb un format dinàmic i accessible, fet que converteix el KID’S INNOVATION DAY(S) en una cita estratègica per qualsevol empresa o professional del sector”.

Les inscripcions al KID’S INNOVATION DAY(S) estaran obertes fins el dia 23 de novembre a www.kidsinnovationday.com.

[1] Font: Informe La crisis del COVID19 en el sector infantil y familiar, KID’S CLUSTER (juliol 2020)

[2] Font: Encuesta de Población Activa (EPA), Ministeri d’Educació i FP (setembre 2020)

[3] Font: Informe Connected more than ever, Qustodio (maig 2020)