Cenfim

KID’S CLUSTER participa en un workshop de CENFIM sobre noves tribus de turistes i usuaris

  • CENFIM, el clúster i hub d’innovació de l’equipament de la llar i el contract, va organitzar el passat 24 d’abril un workshop de design thinking per a la creació d’espais hotelers pensats per a noves tribus de turistes i nous perfils d’usuaris
  • KID’S CLUSTER va participar a la sessió aportant coneixement sobre nous models familiars, tendències de turisme en família i necessitats d’aquest segment pel què fa a les comoditats dels allotjaments

Barcelona, 24 d’abril de 2019

CENFIM va organitzar el passat 24 d’abril al showroom de WEcontract BCN un workshop de design thinking per treballar la ideació d’espais hotelers que responguin a les tendències i necessitats dels nous perfils de viatgers i turistes. Aquesta organització és el clúster i hub d’innovació de l’equipament de la llar i el contract; va ser fundat l’any 2006 com a Centre de difusió tecnològica de la fusta i el moble a Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat a través de la innovació i la internacionalització, i amb els anys ha anat ampliant els objectius fundacionals per incloure empreses i entitats més enllà de Catalunya i també d’altres sectors productius de l’hàbitat complementaris amb el moble: il·luminació, paviments, tèxtil llar, revestiments, bany i decoració.

Per a aquesta jornada, a la qual hi van assistir imporants firmes com Hilton o Hesperia, CENFIM va voler comptar amb la participació de KID’S CLUSTER per compartir les necessitats de les famílies quan viatgen. Més enllà d’això, Anna López, clúster manager de KID’S CLUSTER, va presentar els nous models de família i un recull de tendències en turisme familiar: famílies horitzontals on els infants tenen un paper important en la presa de decisions pel què fa al destí i l’allotjament, pares millennial que necessiten ajuda pel què fa a conciliació familiar, demanda d’immediatesa, hiperpaternitat i hipermaternitat, infoxicació, prevalència de les experiències per sobre dels productes… A totes aquestes tendències cal, a més, sumar-hi el fet que el consumidor ha canviat i ens trobem amb un client exigent, informat, tecnològic, infidel, hiperconnectat i col·laboratiu. Els canals, per tant, han evolucionat en conseqüència, com és el cas d’Amazon, Airbnb, Netflix o Whatsapp, i el sector hoteler no pot ser una excepció.

Durant el workshop, Jordi Secall, Director General de Turisme de la Generalitat, va exposar el context del turisme a Catalunya. Cristina Rebolo de Veintiochoymedio va presentar els objectius i la metodologia de Design Thinking a través de la qual es va desenvolupar el workshop. Finalment, Pepa Casado D’Amato de Future-A Trends, va introduir les 7 noves tribus de turistes treballades durant el taller.

La jornada va concloure amb una sessió de brainstorming per a la generació d’idees i repts per al disseny d’espais hotelers que es presentaran a la Fira Interihotel 2019.