multimèdia

KID’S CLUSTER visita el Punt Multimèdia, l’espai maker de Sants

KID’S CLUSTER va visitar ahir el Punt Multimèdia FAB Casa del Mig, l’espai de fabricació digital del districte de Sants, juntament amb Ro-Botica i La Factoria d’Imatges. La visita s’emmarca en la fase de disseny del projecte que aquestes dues empreses, amb el suport de KID’S CLUSTER i ACCIÓ, estan impulsant.

Barcelona, 12 d’abril de 2019

El Punt Multimèdia de Sants, situat a la Casa del Mig del Parc de l’Espanya Industrial, és un espai de fabricació, creació i formació equipat amb maquinària molt diversa de prototipatge i fabricació digital. Es tracta d’un espai obert al barri, on qualsevol veí o veïna pot acudir per realitzar el seu projecte o idea amb el suport dels professionals que hi treballen. El FAB acull màquines i eines de fabricació digital com impressores 3D de filament i de resina, una talladora làser, una fresadora, un plòter de tall, kits de robòtica i electrònica, i arduinos i sensors.

L’espai acull cada mes una exposició d’una temàtica diferent. Ahir vam poder gaudir de la Mostra de Robòtica Educativa, emmarcada en el festival ROBOTAC i realitzada amb la col·laboració del col·lectiu 3DPrintBarcelona. L’exposició obre les portes a la robòtica des de les seves bases, deixant a la vista la mecànica, la programació, els engranatges, els motors, els sensors… A més, la programació trimestral del Punt Multimèdia compta amb desenes d’activitats diferents en torn a la filosofia maker.

L’espai compta amb un equip professional que ajuda als usuaris aprendre a fer servir totes les eines i dispositius de fabricació digital per a crear gairebé qualsevol tipus de projecte de base tecnològica. Art, disseny, aprenentatge i tecnologia són les peçes que configuren aquest espai.

En el marc del projecte que impulsen La Factoria d’Imatges i Ro-Botica, KID’S CLUSTER visitarà juntament amb totes dues empreses altres espais maker en les properes setmanes.

Més informació sobre el FAB Casa del Mig