internacionalitzacio

KID’S CLUSTER, una finestra a la internacionalització dels productes i serveis per a infants i famílies

  • El clúster català ha visitat en el què va de 2020 tres de les fires internacionals més importants del sector: el Bett Show de Londres i les fires de la joguina de Nuremberg i Nova York
  • L’objectiu d’aquests viatges és poder acostar els socis de KID’S CLUSTER a les tendències internacionals actuals i de futur relacionades amb el sector

La internacionalització és un aspecte clau a l’hora de fer créixer les organitzacions. Obrir la porta a conèixer nous mercats i nous consumidors és essencial per a consolidar i expandir l’activitat empresarial, i les empreses del sector infantil i familiar no en son una excepció. Conscient d’aquesta necessitat, KID’S CLUSTER està desenvolupant una estratègia que contempla diverses actuacions amb la finalitat d’acompanyar les seves organitzacions associades en aquest viatge.

Una de les actuacions realitzades en el marc d’aquest pla és acostar les empreses del clúster a tendències i mercats internacionals mitjançant la realització de viatges de benchmark i l’assistència a fires. En el què va d’any, KID’S CLUSTER ha visitat tres de les fires internacionals més importants del sector: el Bett Show de Londres i les fires de la joguina de Nuremberg i Nova York.

 

Bett Show (Londres, 22-25 gener 2020)

El Bett és el primer saló sobre educació de l’any. Aborda la transformació educativa a partir de les noves tecnologies i reuneix al voltant de 850 empreses líders del sector, més de 100 start-up edtech i més de 34.700 assistents de més de 140 països representats de la comunitat educativa mundial. És la cita indispensable trobar inspiració i discutir el futur de l’educació, així com per debatre el paper que la tecnologia i la innovació juguen en el present i el futur dels alumnes i els educadors.

Enguany, KID’S CLUSTER hi va assistir com a visitant per explorar noves propostes de tecnologies educatives i tendències en l’àmbit de l’educació i les vocacions STEAM. Segons els diversos ponents experts participants al Bett Show, la programació i la robòtica es consoliden dins i fora de les aules com a eines indiscutibles per al futur dels infants, i les experiències educatives cada cop tendiran a ser més inclusives i més engaging. En aquesta línia, s’espera que l’ensenyament del futur sigui virtual i digital. Destaca també com el fenòmen Do It Yourself està reconfigurant l’educació i com les carreres professionals de llarga durada estan desapareixent substituïdes pel life-long learning.

 

Spielwarenmesse (Nuremberg, 29 gener – 2 febrer 2020)

En la seva 71a edició, la Fira de la Joguina de Nuremberg segueix sent la principal trobada del sector a nivell europeu. Enguany, tant entre els visitants com entre els expositors, el percentatge de participants internacionals ha assolit el nivell més alt fins ara. Entre el 29 de gener i el 2 de febrer, la fira va aplegar prop de 63.500 comerciants especialitzats i compradors de 136 països.

Bona part de la fira va girar en torn a les noves generacions i les seves preocupacions, necessitats i aspiracions. Les diverses ponències coincidien a posar el focus en els infants d’avui i en el seu sistema de valors: valoren les coses de manera diferent i tenen valors diferents, i es preocupen més per l’equilibri entre vida laboral i social, la flexibilitat de les seves carreres, la responsabilitat social i la sostenibilitat ambiental. La indústria joguetera no pot quedar al marge d’aquestes necessitats, i es reinventa amb noves propostes de jocs i nous materials. Destaquen també altres tendències com la incorporació de la realitat augmentada i la realitat virtual, tant en els jocs i l’entreteniment com en l’àmbit educatiu.

 

Toy Fair (Nova York, 22-25 febrer 2020)

La 117a edició de la Fira de la Joguina de Nova York va aplegar desenes de milers de professionals del joc provinents de 100 països al Centre de Convencions Jacob K. Javits. Una delegació de set empreses i organitzacions membres de KID’S CLUSTER van viatjar de manera agrupada per conèixer de primera mà les tendències que s’hi van presentar.

Els participants van poder gaudir de les desenes de seminaris educatius diaris, presentacions de jocs i demostracions que van tenir lloc al saló i que van tractar diversos temes vinculats a joguines i jocs incloent seguretat, compliment i sostenibilitat, invenció, disseny i emprenedoria, principals tendències, expansió comercial i global del mercat i llicències, entre d’altres.

A més a més, tots ells van participar en diverses trobades d’interès estratègic per al sector infantil català: una d’elles va ser amb el vicepresident executiu de la Toy Association, l’entitat organitzadora de la fira, per conèixer des de dins la indústria joguetera del país; l’altra trobada va ser amb l’equip d’ACCIÓ – Generalitat de Catalunya a Nova York per conèixer de primera mà l’ecosistema econòmic de la zona.