Oportunitats de negoci associades a la sostenibilitat – Workshop virtual

Dia: 30/09/2020

Hora: 10:00 - 12:00


L’èxit econòmic d’una empresa està directament relacionat amb la seva competitivitat. No obstant, cada dia es fa més evident que cap empresa pot ser exitosa si la comunitat on opera no ho és. “La competitivitat d’una empresa i la salut de les comunitats on opera estan fortament entrellaçades. Una empresa necessita una comunitat exitosa”, afirmen Michael Porter i Mark Kramer a l’article on van encunyar el terme “valor compartit“.

 • Tens interès en entendre què implica incorporar el valor compartit a la vostra estratègia empresarial?
 • Vols iniciar la transició cap a un model empresarial més sostenibles?
 • Vols aprendre a identificar oportunitats de negoci associades al valor compartit i la sostenibilitat?

KID’S CLUSTER, juntament amb ACCIÓ i Roots for Sustainability (R4S), impulsa un projecte per identificar i desenvolupar oportunitats de negoci vinculades a la generació de valor compartit i per aportar eines als seus associats per mesurar els resultats socials i mediambientals de la seva activitat empresarial.

El proper 30 de setembre us convidem a aquesta sessió de treball per començar a integrar la generació de valor compartit i la sostenibilitat en els vostres models de negoci i operacions.

 

T’interessa si…

 • Ets una organització associada a KID’S CLUSTER
 • Tens interès en aterrar el concepte de valor compartit i entendre quins son els beneficis de negoci que presenta aquesta estratègia
 • Creus que les organitzacions poden generar competitivitat i creixement econòmic satisfent necessitats socials i tens interès en entendre la importància de generar impacte social i mediambiental
 • Vols arribar a identificar oportunitats de negoci vinculades a la generació de valor compartit

 

Programa del workshop:

10.00h – Benvinguda a càrrec de Joan Martí, Director de la Unitat de Clústers d’ACCIÓ

10.10h – La generació de valor compartit com a element estratègic, transversal i competitiu en la creació de negoci dins del sector infantil i familiar

 • Ponència sobre riscos, reptes, exeples i oportunitats

10.55h – Creació, identificació i priorització d’oportunitats de negoci de generació de valor compartit

 • Sessió de treball a través de dinàmiques grupals basades en matrius conceptuals, fitxes de projecte base i mapes mentals

12:15h – Fi de la sessió

 

ATENCIÓ!

En el cas d’aquesta sessió, si us plau tingues en compte que:

 • La inscripció a la sessió et compromet a participar fins el final de l’activitat
 • Si finalment no pots assistir, si us plau escriu-nos amb antelació a info@kids-cluster.com
 • Aquesta és una sessió online: rebràs l’enllaç d’accés el dia abans de l’esdeveniment
 • Aquesta sessió tindrà continuïtat amb dos tallers que tindran per objectiu capacitar els membres del clúster perquè puguin integrar l’avaluació dels resultats socials i mediambientals en la seva organització a través de l’estàndard B Corp i en el marc dels Objectius del Desenvolupament Sostenible.
 • Sessió exclusiva per a organitzacions sòcies de KID’S CLUSTER

 

Què és el valor compartit?

El valor compartit és un concepte ideat per Porter i Kramer el 2011 que reflecteix la necessitat per part de les organitzacions d’anar més enllà de la responsabilitat social corporativa, entenent que les empreses poden crear prosperitat econòmica satisfent necessitats socials i generant benefici al mateix temps. Es tracta d’enfocar les estratègies empresarials a una visió de retorn i de comunitat, satisfent les necessitats dels clients però també incorporant solucions als reptes socials a través dels models de negoci.

El valor compartit, doncs, incorpora el factor social a la millora de la competitivitat i productivitat de les empreses. Implica l’accés a nous segments de clients, noves formes de produir i distribuir, noves avantatges competitives, i en definitiva, noves oportunitats de posicionament estratègic.

 

Inscripcions

Les reservas estan tancades per aquest esdeveniment.