Innovació

Innovació social: Projectes i noves oportunitats a través de la innovació social en l’entorn infantil

Dia: 14/03/2019

Hora: 10:00 - 11:30

Lloc: Barcelona Activa
Carrer Perú, 52, Barcelona, 08020


T’has parat a pensar com contribueix la teva organització a construir un futur millor? Un futur on l’economia i les empreses es posen al servei de les persones per donar resposta als reptes de la infància en la nostra societat?

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha obert una nova convocatòria de subvencions per a finançar projectes que impulsin l’economia dels barris. Es busquen projectes arrelats al territori que fomentin l’ocupació, l’emprenedoria i l’empresa, les economies comunitàries i la innovació social i digital.

Aprofitant aquesta oportunitat, des de KID’S CLUSTER volem proposar-vos una sessió amb tres objectius claus:

  1. Presentar les diferents modalitats d’aquest programa
  2. Aprofundir en el concepte d’innovació social i conèixer casos d’èxit
  3. Generar noves oportunitats de col·laboració entre els socis de KID’S CLUSTER a partir de la innovació social

Programa:

10:00h – 10:10h – Benvinguda i presentació de la sessió  (KID’S CLUSTER)

10:10h – 10:40h – Presentació del programa de subvencions “Impulsem el que fas” (Barcelona Activa):

  • Novetats convocatòria 2019
  • Innovació socioeconòmica
  • Exemples de projectes aprovats

10:40 – 11:00h – Reptes socials dels infants i les famílies de Barcelona (Casal dels Infants del Raval)

11:00 – 11:20h – Innovació social digital com a resposta als reptes de les grans ciutats (Monday Innovation Lab)

11:20h – 11:30h – Call per a socis: co-creació de projectes d’innovació social

A qui va dirigida?

  • Empreses i entitats del sector infantil i familiar amb interès en impulsar un projecte vinculat a l’economia social i solidària
  • Organitzacions vinculades al sector que vulguin explorar les oportunitats que ofereixen els projectes de l’àmbit social i descobrir vies de col·laboració a partir de la innovació social
  • Empreses i entitats que pertanyin a la cadena de valor dels productes i serveis infantils amb eines per donar resposta als reptes de la infància a la ciutat de Barcelona

Sobre el Programa Impulsem el que fas:

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha obert la tercera convocatòria d’ajuts per finançar projectes que impulsin l’economia dels barris. Es busquen projectes arrelats al territori que fomentin l’ocupació, l’emprenedoria i l’empresa, la creació de nova activitat econòmica, el turisme responsable, les economies comunitàries i la innovació social i digital. Els projectes han pogut iniciar-se en qualsevol moment de l’any 2018 i poden tenir una durada màxima d’un any.

La línia està dotada enguany amb 1,6M€ i es poden rebre fins al 80% del pressupost total del vostre projecte, amb un màxim de 50.000 euros d’import subvencionat.

L’any 2017 es va posar en marxa la primera edició d’aquest programa de subvencions. Mitjançant una concurrència competitiva de 400 propostes, es van aprovar 99 projectes en els àmbits de l’ocupació, l’emprenedoria, l’empresa, les economies comunitàries i la innovació social i digital. La bona acceptació del programa ha portat a preparar una noves edicions per als anys 2018 i 2019.

Més informació sobre el programa Impulsem el que fas

Inscripcions

Les reservas estan tancades per aquest esdeveniment.