esdeveniments

Dels esdeveniments a les experiències: innovació en els espais per a infants i famílies

  • Prop de 40 representants d’empreses i organitzacions vinculades al mercat infantil i familiar es reuneixen per compartir reptes, necessitats i oportunitats d’innovar en els esdeveniments adreçats a famílies
  • Raimond Torrents, CEO a l’Event Management Institute, va participar a la trobada amb una ponència sobre tendències en disseny i organització d’esdeveniments per generar espais per a infants i famílies molt més immersius, experiencials, memorables i diferencials

Barcelona, 17 de febrer de 2020

El passat 13 de febrer, prop de 40 empreses i organitzacions vinculades al mercat infantil i familiar van participar a la tercera edició del KID’S EVENTS, una sessió ideada per innovar en els espais per a infants i famílies. Els esdeveniments familiars, siguin fires de gran format, festivals culturals o tallers locals, són espais únics que ens permeten establir una relació propera i bidireccional amb el nostre client: podem observar com els infants i les famílies interactuen amb el nostre producte o servei, quins usos li donen i com el perceben, alhora que ens brinden l’oportunitat de transmetre’ls els nostres valors de marca a través d’experiències memorables.

Per als organitzadors d’esdeveniments, el repte és impulsar esdeveniments que atreguin al públic objectiu i que generin retorn a les marques participants; per als desenvolupadors, dissenyar espais on les marques puguin extreure el màxim retorn de la seva presència a les fires i esdeveniments, a l’hora que les famílies gaudieixin d’una experiència memorable; i per a les marques, arribar a connectar amb els seus clients i mesurar el retorn de la seva participació.

En aquest context, Raimond Torrents va presentar als assistents tendències, reptes i claus d’èxit pel què fa a organització d’esdeveniments que veritablement responguin a les expectatives del públic final. Torrents afirma que la segmentació és clau, ja que permet identificar perfils concrets amb necessitats específiques, punt de partida indiscutible per generar propostes que connectin amb els assistents. Torrents també va parlar de la importància de fer partíceps als assistents, de connectar amb ells mitjançant l’empatia i les emocions, i de pensar en esdeveniments que estimulin i motivin. Segons el CEO de l’Event Management Institute, tot esdeveniment ha de respondre a una intenció de l’organitzador de generar una nova actitud: amb la segmentació correcta i aquest objectiu clar, el disseny de l’esdeveniment tindrà una base sòlida i uns resultats mesurables.

Posteriorment, tres organitzacions membres de KID’S CLUSTER varen presentar les seves solucions per innovar i generar esdeveniments que connectin amb els valors dels infants i famílies d’avui. Sentinel, empresa fabricant de joguines per tercers, va presentar les seves propostes en innovació de materials per contribuir a fer esdeveniments més sostenibles. Play and Train, per part seva, va fer reflexionar els assistents sobre la necessitat i les oportunitats que suposa dissenyar espais i trobades amb mirada inclusiva. Per últim, El Culturista va explicar la importància de generar esdeveniments amb espais pensats per a totes les edats, des de petita infància, lactància i maternitat, fins a espais per als pares i mares, espais on els infants es diverteixin sols, i espais per a diferents edats.

Per últim, i abans de donar pas a una sessió de networking, vam poder conèixer les propostes de valor de cinc esdeveniments: Dau Barcelona, Saló de Famílies Nombroses, Ciutat dels Somnis, Fira CatBot i Kinosaure.