KID’S CLUSTER tanca l’assemblea general celebrant l’aprovació del seu primer projecte europeu

  • Més de 50 representants de les organitzacions associades s’han reunit avui de forma virtual per fer balanç de l’any 2020 i per conèixer el pla d’actuacions del 2021
  • Una de les principals novetats presentades a la trobada ha estat la recent aprovació del primer projecte europeu del clúster, en el qual l’entitat participa com a coordinadora en consorci amb Nova Child (França), Clúster del Valle del Juguete (Espanya) i Lifestyle and Design Cluster (Dinamarca)
  • Les organitzacions membres han valorat el 2020 com un dels millors anys per ser part del clúster, doncs s’han vist acompanyades i recolzades en un nou context reforçant les seves estratègies d’innovació a través de l’impuls de projectes, amb formació i amb oportunitats de col·laboració.

Barcelona, 24 de març de 2021

Les empreses i organitzacions associades a KID’S CLUSTER han participat avui de manera virtual a l’Assemblea General de l’entitat. Aquest 2021, l’associació d’empreses del sector infantil i familiar inaugura una nova dècada de la seva trajectòria. Imma Marín, presidenta del clúster, ha donat la benvinguda als associats dedicant unes paraules a repassar l’esperit innovador amb el què va néixer el clúster. Marín ha remarcat que “el camí fet durant aquests anys ha estat possible gràcies a la implicació i generositat dels associats i també a la capacitat de les diferents juntes i equip d’aventurar-se a mirar al futur sumant  i incorporant a tots els membres” i ha emfatitzat la visió del clúster sobre el target: “els infants i les famílies ja no son només els nostres usuaris: son els nostres partners a l’hora de co-crear els productes i serveis del futur”.

El clúster ha celebrat l’assemblea en un moment complex per totes les organitzacions, però amb molt bones perspectives i amb una gran notícia: l’aprovació del seu primer projecte europeu. El clúster liderarà un consorci format per Nova Child, el clúster francès de la infància, el clúster espanyol Clúster Valle del Juguete, i Lifestyle and Design Cluster, el clúster danès de lifestyle i disseny. El projecte tindrà una durada de 36 mesos i un pressupost aprovat de 610.000€. L’objectiu general de la proposta és afavorir la internacionalització de la indústria infantil europea. En línia amb l’esperit del programa Clusters Go International, el consorci oferirà una proposta de valor afegit transnacional en diversos sectors empresarials, la majoria d’ells motors de creixement clau per a l’economia de la Unió Europea. El consorci pretén, en última instància, anar més enllà i contribuir al canvi social abordant els reptes de les empreses com son la circularitat, la digitalització i la perspectiva de gènere. El projecte ha estat aprovat dins del programa COSME, dissenyat per fomentar la competitivitat de les PIMES europees; la línia comptava amb un pressupost total de 6.6M d’euros i s’han finançat únicament 12 de les propostes presentades.

D’altra banda, la trobada anual dels socis també ha servit per conèixer les darreres incorporacions al clúster, World Alive i Eduxarxa, i per repassar de forma conjunta els aprenentatges i actuacions realitzades en el marc de l’entitat durant aquest 2020 ple de reptes. S’ha presentat també el pla d’actuacions del 2021, fonamentat en cinc eixos: talent, innovació, sostenibilitat, internacionalització i co-creació, i els socis han pogut aportar la seva visió mitjançant tres dinàmiques participatives i de networking.

En resum, les organitzacions membres han valorat el 2020 com un dels millors anys per ser part del clúster, doncs s’han vist acompanyades i recolzades en un nou context reforçant les seves estratègies d’innovació a través de l’impuls de projectes, amb formació i amb oportunitats de col·laboració. Per últim, els socis s’emplacen a seguir fent créixer el clúster per potenciar l’ecosistema connectant-lo amb altres clúster i agents d’entorn, per situar-lo com a entitat referent en el sector i per potenciar la seva capacitat de connexió amb les necessitats dels infants i les famílies.