KID’S CLUSTER tanca l’any amb quatre projectes aprovats i subvencionats per ACCIÓ

  • En només tres anys, el clúster català de productes infantils aconsegueix triplicar l’import dels ajuts concedits per ACCIÓ
  • La principal causa d’aquest èxit és la clara aposta del clúster pels projectes col·laboratius dels seus associats

KID’S CLUSTER ha vist aprovada aquest any la totalitat dels projectes que va presentar a ACCIÓ, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya. Mitjançant la línia d’ajuts a les Iniciatives de Reforç a la Competitivitat (IRC), ACCIÓ finança l’estructura i els projectes dels clústers catalans acreditats per la Generalitat. KID’S CLUSTER ha rebut enguany un ajut tres vegades major que el de l’any 2016, ajut que serà destinat a finançar i consolidar tant l’estructura del propi clúster com els projectes col·laboratius impulsats pels seus associats.

Des de l’any 2018 KID’S CLUSTER ha apostat per presentar a aquesta línia projectes innovadors de les seves empreses i organitzacions sòcies. El tancament de l’any 2019 constata l’èxit d’aquesta aposta: 21 membres del clúster han estat beneficiaris directes de subvenció, front als 10 del 2018. Així com s’ha duplicat el nombre d’empreses i organitzacions participants als projectes, també s’ha duplicat el total de l’ajut directe destinat a les empreses.

Aquesta, però, no és la única novetat: enguany s’han impulsat per primera vegada dos projectes interclúster, un projecte d’internacionalització i un projecte amb una clara aposta per la innovació social. KID’S CLUSTER coordina un projecte amb el clúster català de l’esport (INDESCAT) i l’Hospital Sant Joan de Déu que té per objectius detectar les necessitats de les famílies quant a hàbits saludables i generar oportunitats de negoci per a les empreses i entitats de la indústria de l’esport i el sector infantil a l’hora d’abordar les respostes; d’altra banda, participa també en un projecte amb el Clúster de la Biomassa que consisteix a dissenyar un programa d’accions de col·laboració membres de tots dos clústers per promoure l’ús sostenible de la biomassa al sector infantil. Pel què fa a la internacionalització, KID’S CLUSTER impulsa i coordina una missió internacional conjunta de socis per assistir a una de les fires més importants del sector de la joguina a nivell mundial: la Toy Fair de Nova York. El quart projecte, plantejat en clau d’innovació social i de foment de l’equitat, té per objectiu elaborar una proposta de pla corporatiu orientat a millorar les polítiques de conciliació que les empreses ofereixen als seus empleats i empleades a partir de l’oferta d’activitats no lectives de qualitat.

KID’S CLUSTER tanca el 2019 amb més projectes, més ajut tant pel clúster com per als seus associats, més empreses implicades, més internacionalització, més col·laboracions estratègiques i intersectorials, més generació de valor compartit i, en definitiva, més competitivitat per al sector empresarial vinculat al mercat infantil i familiar.

La convocatòria d’ajuts IRC, dirigida exclusivament a clúster acreditats dins del Programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya, està enfocada a la concessió de subvencions a iniciatives de reforç de la competitivitat. Els socis de KID’S CLUSTER poden beneficiar-se d’aquesta convocatòria presentant els seus projectes col·laboratius enfocats a la millora de la competitivitat del sector i de foment de la millora de les condicions sòcio-econòmiques de l’entorn a través del clúster.