Contribució als ODS des de les organitzacions – Taller virtual 1

Día: 22/10/2020

Hora: 10:00 - 12:00


Els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) son una iniciativa de les Nacions Unides per protegir el planeta, garantir la pau a nivell global i erradicar la pobresa. Son 17 objectius específics que tenen per finalitat assolir canvis positius per a les presones i per al planeta.

Cada vegada son més les empreses i organitzacions que estan auditant les seves estratègies en base als ODS per integrar a les seves estructures els principis de transparència, sostenibilitat i compromís social marcats per aquesta agenda. A nivell internacional existeix un reconeixement per a totes aquelles entitats que, conscients d’aquesta urgència internacional, incorporen al seu ADN estratègies de sostenibilitat mediambiental i d’impacte social. Es tracta del segell B Corp, un moviment global format per persones que utilitzen l’empresa per crear un impacte positiu en la societat.

És un moviment transformador en què l’empresa és part de la solució i no de el problema. Una B Corp és, doncs, una empresa el propòsit de la qual és generar un impacte social positiu i que compleix amb elevats estàndards socials, ambientals i comunitaris, a més d’assumir un elevat compromís en matèria de transparència i sostenibilitat.

 

 • Vols iniciar la transició cap a un model empresarial més sostenible i compromès amb els ODS?
 • Tens interès en entendre com mesurar si la vostra estratègia empresarial genera millores socials i/o mediambientals?
 • Vols conèixer des de dins què implica ser una B Corp?

 

Després del workshop del 30 de setembre sobre detecció d’oportunitats de negoci associades a la sostenibilitat, i dins del marc del Projecte de Valor Compartit de KID’S CLUSTER amb Roots 4 Sustainability i ACCIÓ, iniciem un cicle de dos tallers virtuals dissenyats per aprendre a integrar l’avaluació dels resultats socials i mediambientals a l’organitzacióEs treballarà sobre l’estàndard B Corp (BIA), els ODS i les eines d’avaluació que ens permetran incorporar aquests dos marcs d’avaluació i guia en la mesura, gestió i millora de resultats. En afegit, es comptarà amb la participació d’una empresa B Corp que presentarà el seu cas i els beneficis que ha suposat per a la seva organització.

 

T’interessa si…

 • Ets una organització associada a KID’S CLUSTER
 • Tens interès en aprendre a mesurar l’impacte social i mediambiental que genera la teva organització
 • Creus que les organitzacions poden generar competitivitat i creixement econòmic satisfent necessitats socials
 • Tens interès en entendre la importància de generar impacte social i mediambiental d’acord amb els ODS

 

En aquest primer taller, es treballarà el següent programa:

10:00h – Marcs i eines d’avaluació dels resultats socials i mediambientals

 • Introducció als beneficis de la mesura dels resultats socials i mediambientals
 • Reflexions d’una B Corp: beneficis i les implicacions d’incorporar sistemes de mesura dels resultats socials i mediambientals

11:00h – Incorporació de les eines d’avaluació dels resultats socials i mediambientals en l’empresa

 • Dinàmica de treball per la familiarització amb les eines d’avaluació dels resultats socials i mediambientals

12:15h – Fi de la sessió de treball

 

ATENCIÓ!

En el cas d’aquesta sessió, si us plau tingues en compte que:

 • La inscripció a la sessió et compromet a participar fins el final de l’activitat
 • Si finalment no pots assistir, si us plau escriu-nos amb antelació a info@kids-cluster.com
 • Aquesta sessió tindrà continuïtat amb un segon taller: demanem el compromís d’assistència a tots dos per garantir la coherència del projecte
 • Sessió exclusiva per a organitzacions sòcies de KID’S CLUSTER

 

Què és el valor compartit?

El valor compartit és un concepte ideat per Porter i Kramer el 2011 que reflecteix la necessitat per part de les organitzacions d’anar més enllà de la responsabilitat social corporativa, entenent que les empreses poden crear prosperitat econòmica satisfent necessitats socials i generant benefici al mateix temps. Es tracta d’enfocar les estratègies empresarials a una visió de retorn i de comunitat, satisfent les necessitats dels clients però també incorporant solucions als reptes socials a través dels models de negoci.

El valor compartit, doncs, incorpora el factor social a la millora de la competitivitat i productivitat de les empreses. Implica l’accés a nous segments de clients, noves formes de produir i distribuir, noves avantatges competitives, i en definitiva, noves oportunitats de posicionament estratègic.

Inscripciones

Si
No