Aprenem a acostar-nos al consumidor en l’entorn digital

Una de les grans necessitats de les empreses és saber com acostar-se als seus consumidors a través dels canals de comunicació que aquests més utilitzen. KID’S CLUSTER va organitzar una sessió formativa per ajudar als associats a desplegar estratègies de comunicació digital per captar l’atenció del seu públic potencial, transmetre els valors de la marca i obtenir informació i feedback que ajudi a detectar millor les seves necessitats i noves oportunitats de negoci.

La irrupció d’Internet i les xarxes socials ha canviat radicalment la manera de consumir en el segment infantil. La tecnologia permet aproximar-se d’una manera més directa i personalitzada a cada usuari, però també facilita extraordinàriament la comparació entre les diferents marques. Això ha alterat de forma significativa el procés de decisió de compra.

Per entendre exactament l’abast d’aquest canvi, el 27 de juny KID’S CLUSTER va organitzar amb l’agència de comunicació i màrqueting IMAGO, una sessió formativa per els associats. En aquesta jornada es va reflexionar sobre l’impacte i les possibilitats que ofereixen les xarxes socials a l’hora de construir un relat i una imatge de marca, qui són i què ens poden aportar els anomenats influencers, o com construir una estratègia efectiva per generar noves oportunitats de negoci en base a la informació que ens aporten els propis consumidors.

A les jornades hi van participar 35 representants de 29 empreses del clúster.