KID’S CLUSTER, un clúster d’oportunitats i projectes

Divendres 31 de març de 2017, s’ha celebrat l’assemblea general de KID’S CLUSTER a les instal·lacions del Parc d’Atraccions Tibidabo. Un acte on han participat els socis de les empreses membre, i que ha tingut com a objectiu ser un punt de trobada, reflexió i anàlisi d’un clúster que assumeix els reptes futurs de la infància del segle XXI.

 

La inauguració de l’acte ha estat a càrrec del president de KID’S CLUSTER, Àlex Pérez, el qual ha aprofitat per donar les gràcies al clúster manager sortint, Antonio Naranjo, per la seva tasca i empenta, i donar la benvinguda a Anna López, la successora de Naranjo en el càrrec.

En el seu discurs, el president ha destacat que el clúster “segueix creixent i això és un indicador de que el clúster és un espai de trobada necessari per debatre conjuntament reptes estratègics del sector”. A més, ha assenyalat que “el clúster és una entitat dinàmica que tracta d’adaptar-se amb rapidesa als nous canvis i interessos del sector. És per això que ens seguim plantejant nous reptes any rere any”.

Seguidament, Elvira Eguizabal responsable de Màrqueting i Comercial de B:SM, empresa encarregada dels serveis que ofereix l’Ajuntament de Barcelona com el TIBIDABO, BICING i el Zoològic de Barcelona, entre d’altres, ha donat la benvinguda a tots els assistents a les instal·lacions del parc i ha presentat a Rosa Ortiz, directora del Parc d’Atraccions Tibidabo, qui ha fet una breu presentació del parc d’atraccions.

Acabades les presentacions, els assistents han pogut participar en una activitat, titulada “Sumar Multiplica”, organitzada per MARINVA, empresa membre del clúster. Una sessió gamificada amb l’objectiu de crear un marc favorable al networking i crear sinèrgies en clau clúster, amb l’objectiu de que les empreses membres es coneguessin i tinguessin l’ocasió de compartir coneixements i projectes de futur. Durant la sessió els assistents han pogut debatre sobre reptes de futur de la infància del segle XXI mitjançant els primers resultats de l’estudi de tendències “La Família Que Ve”. Un  estudi que el clúster està duent a terme amb la participació dels socis per identificar les pautes de vida de les famílies amb infants fins als 12 any entre el 2016 i 2025 a Catalunya i factors clau per extrapolar a altres mercats.

Acabada aquesta activitat, s’ha passat a l’exposició, per part d’Anna López, la nova clúster manager de KID’S CLUSTER, de la lectura i l’aprovació de l’acta de l’assemblea anterior, la presentació i aprovació dels comptes de l’exercici 2016, la presentació i l’aprovació del pressupost per a l’exercici 2017, i la presentació del pla d’acció 2017.

En aquest sentit, López ha assenyalat la importància de que les empreses associades col·laborin en projectes de futur per competir millor en el sector. A més, la nova clúster manager ha remarcat la necessitat de col·laborar amb altres clústers i entitats, tant nacionals com internacionals, per cercar noves oportunitats de negoci i posicionar el KID’S CLUSTER com a referent internacional del sector.

KIDS’S CLUSTER

KID’S CLUSTER és un col·lectiu destacat de més de 60 empreses que col·laboren i innoven per la infància. Representen una facturació agrupada de 2.195 milions d’euros i donen feina a més de 18.000 persones al nostre país. Aquest projecte nascut el 2010 té con a finalitat impulsar la innovació per a crear competitivitat en el sector dels productes i serveis infantils. Principals reptes del clúster:

  1. Comprendre millor el mercat i els canals, investigant més i millor sobre les aspiracions del nostre públic; impulsant la omnicanalitat; i detectant els mercats més propicis al creixement del negoci
  2. Ajut al desenvolupament de nous productes i serveis, incorporant la tecnologia; ampliant-ne el valor amb marques i llicències; i facilitant una xarxa de col·laboració estratègica i efectiva entre els socis
  3. Estendre el suport a l’aprenentatge i el lleure, reforçant els vincles amb el sector educatiu; desenvolupant productes i serveis orientats a l’aprenentatge actual; i integrant els infants en el disseny de nous espais i experiències.