Digital, sostenible i personalitzable

Així serà el Nadal i així són les novetats dels socis de KID’S CLUSTER

  • Les compres nadalenques es realitzaran en bona mesura a través de canals online, les famílies i els infants tindran en compte criteris de sostenibilitat i ètica a l’hora d’escollir els seus regals, i es prioritzarà regalar productes i experiències personalitzades que fomentin el temps compartit en família
  • Els socis de KID’S CLUSTER preparen una campanya de Nadal centrada en satisfer les necessitats i desitjos actuals de les famílies i els infants, i adequant les seves ofertes a les diferents realitats familiars

Barcelona, 16 de desembre de 2020

Aquest any és un misteri si les famílies faran un esforç per contenir la despesa a causa de l’actual situació de crisi, o si bé aprofitaran el Nadal per regalar i regalar-se una bona quantitat de productes i experiències com a “recompensa” per aquest 2020 al què ens hem enfrontat. Estudis com el que va realitzar KPMG a principis d’aquest trimestre apunten a què la indulgència regnarà, i que les vendes nadalenques seran millors del què podríem pensar a priori donat el context en què ens trobem.

Tant si es compleixen aquestes optimistes previsions com si no, el què està clar és que la manera de consumir aquests Nadals està sent i serà diferent a la d’anys anteriors:

  • Un Nadal digital: no només perquè bona part de les compres es realitzaran a través del canal online seguint la tendència de maduració express iniciada en període de confinament, en què un 23% dels espanyols van incrementar les seves compres online, segons dades del CIS, també perquè regalarem molta tecnologia per treballar, estudiar, aprendre i jugar des de casa, tal i com confirmen les dades de The Onion Inside, segons les quals 3 de cada 10 infants demanaran a les seves cartes als Reis Mags regals tecnològics, xifra que iguala les demandes de les protagonistes del Nadal: les joguines.
  • Un Nadal sostenible i solidari: aquesta serà una campanya nadalenca marcada per la figura del consumidor responsable, una persona amb visió col·lectiva i cívica, i coherent en les seves decisions. I no parlem només d’adults, doncs els infants i joves són qui millor representa aquesta figura. Segons dades de la OCU, un 73% de consumidors eviten o prioritzen comprar certs productes i serveis per motius ètics i de sostenibilitat.
  • Un Nadal personalitzable: si una cosa ens ha faltat aquest any, ha estat temps amb els nostres. És cert que hem estat a casa més que mai, però la pandèmia ens ha allunyat dels familiars amb qui no convivim, i dels amics. És per això que aquest any regalarem temps en forma d’experiències, especialment experiències personalitzades: segons dades d’HP, un 44% de consumidors assegura que canviaria de marca en cas que se li ofereixin experiències de producte personalitzables, i un 70% estan disposats a pagar com a mínim un 10% extra sobre el preu per obtenir un producte o servei personalitzat.

Regalar llibres és regalar temps, aventures i emoció

Durant el confinament el temps de lectura entre infants i joves va incrementar, segons dades de KID’S CLUSTER, i és que un llibre és tant una porta a un nou món, com una porta a una nova mirada sobre el nostre entorn. Regalar llibres als infants significa, especialment en el cas dels més petits, reglar-los temps de lectura amb els seus pares i germans, i també aventures inimaginables, coneixement, consciència i emocions. Conscients del poder de la lectura, des de l’Editorial Flamboyant presenten enguany 8 propostes de col·leccions i 2 novetats editorials pensades per contribuir al desenvolupament i a la riquesa intel·lectual dels nens i nenes des d’edats molt primerenques, com son la col·lecció de Clàssics Flamboyant, un preciós homenatge a la tradició oral i a l’imaginari de tantes generacions, i la col·lecció de Contes per Anar a Dormir, ideals per a un descans ple de somnis.

Edebé, per altra banda, proposa diverses novetats editorials que combinen el món físic amb el digital, l’aprenentatge amb la corrent Do It Yourself, la descoberta i la ciència amb les emocions, i tendències tan actuals com l’activisme i l’autoconeixement a través de llibres que són veritables experiències. Títols com “Cómo crear un mundo mejor”, “Grandes idees para mentes inquietas”, la col·lecció “Filo&Sofia“, que presenta una agència de detectius que es dedica a resoldre enigmes amb un mètode d’investigació revolucionari: el pensament filosòfic, o la col·lecció “Latidos de alas“, amb històries reals de nenes i nens que volen motivar petites canvis i donar a conèixer diferents realitats, són títols que prometen un Nadal ple de descobriments.

Haumea Edicions ens proposa un regal que fomenta la creativitat, motiva la lectura, proposa activitats per fer en família, i és entretingut i divertit: la revista Namaka. Aquest any han preparat un pack per regalar la subscripció anual a la revista presentat en una capsa de cartó plena de sorpreses: un exemplar de la revista, un calendari il·lustrat, una làmina amb guarniments retallables per penjar a l’arbre de Nadal i un llapis molt especial.

Temps en família

El Nadal és sinònim de família i, com apunten les tendències, de regalar experiències i moments junts. És per això que un any més, Pack Màgic acosta els infants més petits al cinema. Torna el Kinosaure, un personatge que acompanya els més menuts als Cinemes Girona, apropant als nens i les nenes a partir de 2 anys la màgica experiència del ritual d’anar al cinema. Kinosaure és un cicle de de cinema tranquil i en català en el qual es projecten films amb valors i propòsit, acompanyats a més d’activitats per a totes les edats.

Per part seva, Cinesa ens proposa una altra manera de regalar cinema: a partir del 18 de setembre es projectarà a les seves sales en exclusiva el musical especial “Navidad Navidad” del grup teatral i musical infantil Pica-Pica.

Un clàssic a l’hora de passar estones en família son els col·leccionables. Salvat ha volgut fer una aposta renovada per les col·leccions per a més petits amb “Mi primer abecedario”, una col·lecció perquè els petits de casa descobreixin les lletres i els números amb els seus animals preferits. Amb cada lliurament s’entrega una figura del protagonista que, en situar-la sobre un altaveu especial, reprodueix el seu so i ens acompanya en la història.

Regalar(-se) desconnexió i escapades en família

Segons dades de KID’S CLUSTER, arran de la pandèmia la manera com les famílies viatgen ha canviat. Un exemple és l’auge del turisme de proximitat, que ha desbancat les escapades llargues i llunyanes. L’Agència Catalana de Turisme ha impulsat aquest any la web Hola, família! omplint-la de plans i propostes de turisme familiar a Catalunya perquè pares i mares puguin inspirar-se a l’hora de planificar la propera escapada o les pròximes vacances. A més, han desenvolupat una WebApp amb jocs per nens i nenes de 5 a 7 anys i de 7 a 10 anys, així com un quadernet de jocs que es poden descarregar del mateix web, que estarà disponible a principis de 2021.

D’altra banda, aquest serà el primer Nadal i cap d’any d’El Jou Nature, un projecte d’Eix Estels dissenyat per a famílies, un espai educatiu i de vivències familiars. Es tracta d’una proposta que va molt més enllà d’un Hotel Boutique de muntanya: és una proposta operada per és una proposta operada per l’empresa de colònies educatives que dona una nova dimensió a la seva organització i que posa al servei dels visitants tota la seva expertesa en educació en el lleure, animació familiar i gestió de moments familiars compartits d’alta qualitat. El Jou Nature  ha estat integralment reformat seguint línies estrictes de “green house” i “family friendly”: màxim respecte per l’entorn immediat i absoluta consciència de la importància de ser mediambientalment responsables, i pensat per a les famílies, des del disseny de les habitacions als espais comuns, passant pels serveis i la seguretat de l’entorn, fins a l’ambient familiar i el públic al qui es dirigeix exclusivament aquesta oferta.

Seguir aprenent durant les vacances de Nadal

Aquest Nadal també es regalen les experiències educatives. TbKids, a banda d’oferir tallers de robòtica, tecnologia i programació per a infants durant el període vocacional amb les seves “Techno Xmas”, proposa a les famílies que s’enduguin a casa la robòtica més divertida amb la BrickBlast, un mini robot esfèric que va acompanyat d’infinitat de fitxes, reptes, jocs, circuits i laberints, i que garanteix hores de diversió i programació per als infants i joves més techies.

L’equip d’eSTEAM education també proposa un Nadal robòtic amb el seu pack regal del robot Edison, que ve equipat amb 3 mesos de curs: una forma de regalar aprenentatge i comunitat, doncs al llarg del curs l’equip formatiu anirà plantejant reptes individuals i comuns per a tots els alumnes, que els podran resoldre sols o amb la família.

Kids&Us proposa un regal que combina anglès, tecnologia i lectura: el “Talking Pen”, un bolígraf digital que llegeix en veu alta els seus llibres en anglès amb la pronunciació i el to adequats, ajudant a infants i joves a millorar la seva dicció. El catàleg “Natural Gift” és el complement ideal per aprofitar al màxim les capacitats del “Talking Pen”.

L’estrella dels Nadals: les joguines

Segons dades de The Onion Inside, aquest any un 29% dels infants seguiran demanant a les seves cartes als Reis joguines. Per satisfer aquest desig, Lalaloom ha llançat al mercat diverses novetats que se sumen al seu catàleg de joguines i mobles infantils. Una d’elles és la taula corbada infantil Dreamy Balanç, una joguina de fusta educativa 3 en 1: balancí, gimnàs per a nadó i taula d’equilibri Montessori, Waldorf, Pikler i per ioga. És un joc d’aprenentatge innovador, funcional i versàtil per acompanyar el nadó durant els seus primers anys de vida i cobrir diverses necessitats. Una altra novetat son les torres d’aprenentatge Giraffe Tower i Panda Tower, que es basen en la filosofia Montessori i que promouen la independència i la llibertat de moviments dels petits. És un producte innovador, funcional i educatiu per a realitzar diverses activitats a la llar i aportar més autonomia a les nenes i nens. Per últim, aquest any també ha sortit a la venda la Foodie Truck, una cuina de joguina infantil de fusta: un joc d’imitació innovador, educatiu i molt divertit que representa a una food truc, la gastroneta o camioneta on es preparen delicioses receptes sobre rodes en milers d’esdeveniments i fires. A més, Lalaloom ha volgut regalar als socis de KID’S CLUSTER un 10% de descompte en els seus productes.

Sostenibilitat, solidaritat i ètica

Abacus, conscients de la cada cop major identificació dels usuaris amb els valors de la protecció del medi ambient i l’impacte social de les organitzacions, ha apostat aquest Nadal per un catàleg on les protagonistes son la sostenibilitat, la inclusió, la creativitat i la tecnologia. Enguany han apostat per productes que ens recordin la importància d’estar junts, ja sigui jugant a jocs de taula o jocs de construcció, i amb productes respectuosos amb el medi ambient, amb packagings sostenibles i amb consciència pel món que ens envolta. Abacus també aposta enguany per fer jugar als més grans, i per la inclusió el respecte per l’altre també, incloent al catàleg nines, ninos i jocs on tothom s’hi pugui veure representat i sense rols de gènere.

En coherència amb aquesta filosofia, han posat en marxa una campanya de recollida solidària virtual de joguines amb dos altres associats al clúster, la Fundació Pere Tarrés i el Casal dels Infants, juntament amb Creu Roja. Aquesta col·laboració s’emmarca en el projecte de suport a les famílies en situacions més vulnerables que Pere Tarrés impulsa cada any. Aquest any les aportacions es poden efectuar de diferents maneres: d’una banda, les empreses, entitats o particulars poden apadrinar una de les Cartes als Reis Mags que han preparat cada un dels centres socioeducatius de la fundació amb les demandes de joguines i material escolar que necessiten. Les botigues d’Abacus son una altra via per a fer donatius. Les cartes han estat escrites pels infants d’aquests centres socioeducatius amb l’ajuda dels educadors i educadores.

Les famílies al centre

Totes aquestes organitzacions, així com la resta de les que formen part de KID’S CLUSTER, han dissenyat una campanya de Nadal pensada per acompanyar les famílies i els infants en un Nadal incert i diferent. Son propostes de qualitat que reforcen el joc, la diversió, l’aprenentatge i, sobre tot, el temps en família, i que aposten per la incorporació de la tecnologia, la innovació, l’educació i l’acompanyament emocional en el desenvolupament holístic dels més petits. Són, en definitiva, novetats que satisfan els desitjos de les nenes i nens i que alhora aporten idees als pares, mares i familiars que volen regalar sense oblidar valors com el consum conscient i el respecte pel medi ambient.

Si vols conèixer més sobre el clúster, rebre més informació sobre les novetats dels associats, o compartir algun repte o necessitat amb el què et puguem acompanyar, no dubtis a contactar-nos a info@kids-cluster.com.