KID’S CLUSTER assisteix a la primera trobada europea de marketing infantil

La jornada, celebrada a Madrid el passat 4 d’octubre, va aplegar més de 40 marques de tots els sectors i més de 100 assistents, entre els quals s’hi trobava KID’S CLUSTER juntament amb diversos socis.

Madrid, 4 d’octubre de 2018

La Cátedra TMKF de Comunicación y Marketing infantil y familiar de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid, juntament amb l’agència The Modern Kids & Family, va organitzar la que ha estat la primera trobada de marketing infantil i familiar a nivell europeu. Les diferents ponències van reafirmar la rellevància de la infancia com a mercat propi i la importància d’adaptar el nostre marketing als interessos dels infants, amb tots els reptes que això suposa. Una de les primeres ponents, Dunja Crusen de Full Moon Kids, exposava la necessitat de desenvolupar metodologies que distingeixin entre consumidor i client (nens-pares) per garantir campanyes de marketing efectives.

Altres ponents, com ara Chrisopher Schering, director de Cobra Youth va posar el focus sobre la família i el canvi de model que aquesta ha patit en els darrers anys, i sobre els reptes que se’ns plantegen a l’hora de fer arribar el nostre missatge a les generacions Y i X: les estratègies de marketing s’han d’adaptar a les diferències que existeixen entre aquestes dues generacions si volen tenir-hi impacte, ja que són diferents tant pel què fa a personalitat com a hàbits de consum. Des de SuperAwesome, per exemple, van posar el focus en la importància que tenen els youtubers i els influencers per a la generació Z.

Yago Fandiño, director de continguts infantils de RTVE, va exposar els reptes i dubtes que existeixen al voltant de la generació T (nens i nenes nascuts entre el 2010 i l’actualitat), nadius digitals que han crescut amb les pantalles a les mans i que coneixen el món a través d’elles. Per la seva part, Ruth Henríquez, directora de marketing de Mattel, va incidir en la importància de crear campanyes basades en la igualtat de gènere, posant com a exemple la famosa nina Barbie, pensada com un model per arribar a ser qui un vulgui ser.

La clausura de la jornada va anar a càrrec dels veritables protagonistes: els infants i adolescents. La taula rodona va servir per conèixer de primera mà la visió dels nois i noies sobre la publicitat, els seus punts de millora, i els seus interessos i necessitats.

En definitiva, l’EFYKM18 va posar de manifest que les empreses que es dirigeixen al target infantil i familiar tenen molts i molt diversos reptes per abordar: entre d’altres, com trobar l’equilibri entre publicitat ètica i efectiva; com són, què busquen i com arribar a les diferents generacions; com convertir-se en love brands; els canvis que experimentaran la TV, les llicències o el retail o el paper dels influencers com a prescriptors.

En nom de KID’S CLUSTER i dels seus socis, agraïm a la Cátedra TMKF de Comunicación y Marketing infantil y familiar l’organització d’aquest gran esdeveniment per haver-nos ofert algunes claus que ens permetran afrontar amb una mica més de coneixement la incertesa del futur que vindrà.

Més informació