El Cub de Rubik del segle XXI

L’empresa israeliana Particula ha desenvolupat Go Cube, una versió d’alta tecnologia del mític cub de Rubik la qual funciona connectada a una aplicació mòbil via Bluetooth i ofereix tutorials per aprendre a jugar i competir multijugador amb gent de tot el món. A l’interior del cub s’han col·locat 12 sensors sense fils, els quals registren els canvis de posició de les cel·les un cop se surt de la posició de partida.

La tecnologia de Go Cube ofereix tutorials perquè qui fa el seu primer acostament a un cub de Rubik pugui aprendre els moviments necessaris per a resoldre el puzzle sense necessitat de competir. De la seva banda, els jugadors més experimentats poden millorar notablement el seu rendiment. A més, Go Cube presenta noves maneres de joc en forma de minijocs i missions, com ara formar els colors de la bandera de diferents països; un joc inspirat en Guitar Hero, en el qual l’aplicació indica cap a on girar el cub; o modes relacionats amb adaptar-se al ritme i la velocitat.

La campanya de finançament del projecte requeria 25.000 dòlars en els seus inicis i ja ha obtingut més de 700.000 dòlars. Es preveu que el joc surti al mercat al 2019 per un preu de 119 dòlars.

http://www.particula-tech.com/