Aprenent la mobilitat del futur

Tres escoles de primària de San Francisco estan participant en un programa pilot que consisteix en introduir a les matèries curriculars l’ús de la bicicleta en entorns urbans. Conscients que les grans ciutats cada vegada comptaran amb menys vehicles privats i que la bicicleta és el transport més sostenible i saludable, l’Ajuntament i l’operador de transport local han optat per provar d’introduir al temari l’ús de la bicicleta.

El programa consisteix en què l’Ajuntament acosta 100 bicicletes i els respectius cascs i cadenats a l’escola durant un període de vuit setmanes. Durant aquest temps, els alumnes han d’aprendre a desplaçar-se amb la bicicleta i a fer-ho amb absoluta seguretat. Els nens i nenes que participen al programa fan totes les pràctiques per carrils-bici i parcs de la ciutat. al cap de vuit setmanes el material es trasllada a una altra escola.

Els primers resultats són molt positius. Els pares i mares han valorat molt bé la iniciativa, atès que en molts casos no sabien instruir els seus fills i filles en els aspectes de seguretat i circulació. A partir de la propera tardor el programa es farà extensiu a més escoles de la ciutat.

https://www.sfexaminer.com/news/sf-elementary-school-students-gear-up-for-new-curriculum-with-100-free-bicycles-riding-lessons/